Recepten
Leave a comment

5x koken met thee

theecake

Dat thee heerlijk is om te drinken wisten we natuurlijk al, maar dat je er ook mee kunt koken komt misschien niet meteen in je op. Tenminste ik moest even aan het idee wennen. Toch lijkt mij een ijsje met groene thee of een smoothie met thee zo gek nog niet. Hierbij dan ook wat recept inspiratie.

Theecake

theecake

Deze theecake van koffieTcacao kwam al eens voorbij op Facebook. Niet lang daarna heb ik deze cake zelf gemaakt en in 1 woord: geweldig! Heerlijke cake met gedroogde vruchten. Niet alleen gemaakt met thee, maar ook heerlijk bij de thee. Lees het recept hier.

Frambozensmoothie met thee

smoothie met thee

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben gek op smoothies. De combinatie met thee klinkt dan ook erg lekker en deze met frambozen en thee van thee-bloem.nl ga ik dan ook zeker uitproberen. Nu nog een lekker zonnetje erbij. Lees het recept hier.

Sorbet van groene thee

sorbet met thee

 

 

 

 

 

Nog een heerlijk recept om van te genieten. Zelf heb ik nog nooit ijs gemaakt, maar deze groene thee variant vraagt er gewoon om om een keer uitgeprobeerd te worden. Gelukkig is een ijsmachine niet per se nodig en kan het ook gewoon in de vriezer. Lees het recept hier.

Tea pops bosbes & Lady Grey

thee popsiclesIJs kan je nooit genoeg hebben! Zeker niet met dit heerlijke recept. In plaats van voor een sorbet gebruik je thee om deze verfrissende waterijsjes met bosbessen te maken. En zeg nou zelf, zelfgemaakt is toch veel lekkerder? Lees het recept hier.

Gestoomde cake met groene thee

gestoomde cake

Toch meer een cake fan? Dan moet je zeker deze gestoomde variant met matcha proberen. Deze lijkt mij super luchtig en ook weer heerlijk voor bij een kop thee. Het recept lees je hier.

Zoals je ziet kan thee dus zeker gebruikt worden bij het koken. Ok, ijsje zijn misschien niet zo “kokerellig” maar wel een smaakvolle manier om op een andere manier met thee om te gaan. Mocht je echt uitgebreid in de keuken aan de slag willen gaan dan is er altijd nog de thee-gerookte Chinese kip. Ik weet dat ik het eerst ga houden bij die overheerlijke ijsjes!

Gebruiken jullie wel eens thee tijdens het koken? Zo ja, wat is jullie favoriete recept? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

0 Comments

  1. Pingback: Koekje bij de thee: oat and raisin cookies | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *