Favorieten
Leave a comment

3x ontspannen met rooibos

Ontspannen met rooibos

Iedereen kent het wel, je bent de hele dag van hot naar her aan het vliegen geweest waardoor je ’s avonds geen rust kunt vinden. Gelukkig is er dan thee. En de thee die voor mij synoniem staat voor ontspannen is rooibos.

Rooibos, een struik die groeit in het Cedargeberte in Zuid-Afrika, mag dan officieel wel geen thee zijn, toch kun je deze melange vaak in mijn theekop vinden. Vooral ’s avonds vind ik het heerlijk om met een kop rooibos op de bank te zitten en te ontspannen.

Waarom rooibos bij mij zo goed werkt? Dat is de beleving. De geur of het alleen al zien van rooibos zorgt ervoor dat ik mijzelf al helemaal ontspannen op de bank zie zitten. Het verwarmt, waardoor spieren zich ontspannen en alle stress/gedachten/angsten verdwijnen. Als ik het zelf niet zou ervaren, zou het mij ook wat zweverig in de oren klinken, maar als mijn hoofd maar doorgaat, mijn lichaam onrustig is of als ik even niet lekker in mijn vel zit, dan maakt de gedachte aan een kop rooibos al veel goed.

Ontspannen met rooibos

Het mag dus duidelijk zijn dat ik heerlijk kan ontspannen met rooibos. Mijn drie favoriete varianten zijn de volgende:

African rooibos lemon – Sonnigdal

rooibos van sonnigdal

Deze heerlijk frisse rooibos is simpel, maar perfect. Ik ben gek op de combinatie van rooibos met citroen, en ik drink deze rooibos dan ook niet alleen ’s avonds, maar ook op een heerlijke zonnige stormdag.

Slim tea – Theemoment24

rooibos van theemoment24

Laat de naam je niet afschrikken, dit is absoluut geen detox-thee! Deze rooibos is perfect gecombineerd met mate, pai mu tan en citroengras. Misschien niet supergeschikt om ’s avonds laat te drinken, maar als je slim bent (zie je wat ik doe hier 😉 ) dan neem je later op de middag op het moment alsof het lijkt dat je to-do-lijstje alleen maar langer wordt een pauze en geniet je.

Geluksthee – Wemy’s thee

geluksthee rooibos

Een verrassende rooibos met een heel subtiel nootachtig tintje. Er zitten namelijk gesuikerde amandelstukjes in die je heel licht proeft. Verder is de geluksthee vooral een verwarmende rooibos waar je helemaal gelukkig van wordt. Een goed alternatief voor de varianten met citroen.

Vind jij rooibos ook zo rustgevend, of kijk je liever naar een uitgebreide theeceremonie? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *