30 days of tea
comment 1

30 days of tea ’15 week 3

30 days of tea

Week 3 van deze 30 days of tea-reeks is weer voorbij en dat betekent dat het tijd is om de foto’s met jullie te delen.

Maandag 3 augustus laptop met mijn blog open. Ik weet dat ik ergens een keer gezegd heb dat ik vooruit wil gaan werken. Niet op het laatste moment stressen, omdat er de volgende ochtend eigenlijk een blog online moet komen. Ik heb de daad maar meteen bij het woord gevoegd en heb een eerste artikel al zo goed als klaar. Dankzij het boek dat ik hier in de bieb heb gevonden over het groeien van thee in je achtertuin. Na deze 30 days of tea-reeks komen er weer twee artikelen per week online en dit is er zeker een van.

Dinsdag 4 augustus Samurai Chai Maté losse thee close up Dinsdag was het eindelijk tijd en heb ik de Samurai Chai Maté geproefd. Ik ben verslaafd. Spicy, maar toch zacht. De perfecte combinatie om van te genieten als je weet dat er nog meer werk op je ligt te wachten. Geen thee waar je de dag mee kunt afsluiten, maar een thee die gedurende de dag je gedachten even tot rust laat komen zonder je energielevel aan te tasten.

Woensdag 5 augustus Kop groene thee in mijn hand met een boek dat ik aan het lezen ben Ik schreef al eerder een artikel over de combinatie thee en een goed boek. Ik houd ervan namelijk. Of het nou fictie of non-fictie is, Nederlands of Engels, voor de fun of vanwege school er komt altijd een kop thee aan te pas. Ook hier in Amerika. Na mijn vakantie moet ik weer aan de slag met mijn scriptie en omdat ik nogal een perfectionist ben die ook heel goed is in werk uitstellen ben ik op zoek gegaan naar een literaire schop onder mijn kont. En dat heb ik gevonden in dit boek van Louise DeSalvo. Het gaat over het schrijfproces en vertelt mij steeds weer opnieuw dat het tijd kost en dat je het beter rustig aan kunt doen en precies werkt dan dat je veel schrijft wat nergens op slaat. Met elk woord denk ik met een geruster hart aan de scriptie die op mij ligt te wachten.

Donderdag 6 augustus Citroengras groene thee losse thee close up Je weet pas dat je een theeliefhebber bent als je je eigen thee meeneemt op vakantie. Niet de pot pindakaas, het pak hagelslag of het blok belegen kaas, maar thee. Jep, ik heb mijn eigen voorraadje meegenomen. Ik vond deze vakantie namelijk een goed moment om mijn theelade in te duiken om thee naar boven te halen die ik al tijden niet meer gedronken had. Deze citroengras groene thee is daar een van en is op het moment favoriet.

Vrijdag 7 augustus Kop groene thee met een kom yoghurt en koptelefoon Na het sporten gaat er bij mij niet alleen liters water in, maar ik drink ook altijd een kop groene thee. Nadat ik bijgekomen ben, water heb gedronken en eventueel weer thuis ben is het tijd voor een post workout snack. Ik ben verslaafd aan yoghurt en laat dit nu net een ideale snack zijn voor na het sporten. Liefst met lekker veel fruit en wat nootjes. Een kop groene thee ontbreekt ook nooit, want hiermee kom ik echt weer helemaal tot rust en ben ik klaar voor de rest van de dag.

Zaterdag 8 augustus Starbucks beker naast mijn laptop Het lijkt een beetje een verslaving te worden dat zitten werken in de Starbucks. Maar je moet toch wat als je op zoek bent naar internet. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke kopjes thee die mij vergezellen dus het zijn zeker geen vervelende uurtjes die ik hier doorbreng. Dit keer was het een beker groene thee met citroen verbena, citroengras en spearmint. In de omschrijving staat een vleugje spearmint, maar ik vind hem nog behoorlijk naar voren komen. Geen geweldige combinatie, want ik heb nu het idee dat ik groene thee drink terwijl ik op kauwgom aan het kauwen ben. Sorry, Starbucks. Deze keer ben ik niet enthousiast.

Zondag 9 augustus

Zakje met oolong thee in beker.

Na een heerlijke lunch op zondag zijn we nog even het centrum in gelopen. Zo rond een uur of 4 waren we beiden wel toe aan kop koffie en thee dus zijn we een leuk tentje binnen gestapt. Eindelijk een plek waar ze met losse thee werken en waar er veel keuze was! Na alle kopjes groene thee kon ik nu eindelijk genieten van een oolong thee. Eentje met pruimen wel te verstaan. Erg lekker, zacht en fruitig. De perfecte combinatie om onze middag mee af te sluiten.

Mochten jullie ook mee willen doen aan 30 days of tea dan kunnen jullie je theefoto achterlaten op facebook. Ook zijn mijn theemomenten van week 1 en week 2 nog gewoon terug te zien.

1 Comment

  1. Pingback: 30 days of tea ’15 overzicht | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *