Zwarte thee
Leave a comment

2 zwarte theeën van Tea in Motion

Zwarte thee van Tea in Motion

28 mei was het Dutch Tea Festival in Utrecht en daar heb ik zo veel energie van gekregen dat ik wel weer een het bloggen moest slaan. TeaMagazine heeft veel te lang stil gelegen, en daar wil ik verandering in brengen. Om weer goed van start te gaan, word ik ondersteund door twee zwarte theeën van Tea in Motion.

Ik heb namelijk een theepakketje mogen ontvangen van Tea in Motion. Dit is het mooie theelabel van Anja Schukkink, Dutch Tea Champion 2016. Alles draait bij haar om de vraag ‘Waarom zouden we in Nederland genoegen nemen met thee van lage kwaliteit?’. Met die vraag in het achterhoofd heeft zij een mooi aanbod gecreëerd van pure, eerlijke en zo mogelijk biologische theeën.

China Wuliang Black Mountain

Deze prachtige zwarte thee komt uit de bergen van Yunnan en wordt gemaakt van een variant van de Da Ye Zhong waar normaal gesproken Pu’erh van wordt gemaakt.

Guliang Black Mountain van Tea in Motion

Hoeveelheid: 3,5 gram op 300 centiliter water
Watertemperatuur: 90°C
Trektijd: 2 minuten

Geur theebladeren: De gezette theebladeren hebben een hint die doet denken aan honing. Een aangename zoetheid die je niet direct aan een zwarte thee zou linken.

Smaak: De smaak is wel echt zwarte thee. Het astringente is aanwezig, maar doordat er ook een zoete noot inzit blijft een heel wrang mondgevoel uit. Met elke slok komt de honing duidelijker naar voren. Het is een hele aangename, zachte zwarte thee die je door die bekende 4-uurs-dip heen helpt; krachtig om nog even door te kunnen, maar met een zoete noot die je doet laten genieten van elke slok.

China Quimen Hong Cha Hao Ya

Deze zwarte thee komt uit Quimen County in het zuiden van de provincie Anhui. De zwarte thee wordt ook wel Keemun genoemd en bij die naam denk ik meteen aan chocolade.

Keemun van Tea in Motion

Hoeveelheid: 3,5 gram op 300 ml water
Watertemperatuur: 90°C
Trektijd: 2 minuten

Geur theebladeren: Ja, die heerlijke bekende chocolade geur! Je ruikt de romigheid en karakter van pure chocolade. Dat ruikt naar meer!

Smaak: De thee heeft een hele mooie warme kleur, en de smaak is rijk en diep. De hint van chocolade proef je zeker terug, maar is veel subtieler dan de geur. Ook proef ik iets aards. Qua afdronk is deze zwarte thee heerlijk zacht. Geen bittere nasmaak of wrang mondgevoel, maar een plezierige nasmaak waar je de kracht van zwarte thee nog zeker in proeft.

Ik heb genoten van deze twee theeën. Het zijn perfecte zwarte theeën voor een minder grote zwarte thee-fan zoals ik. Zacht, maar toch rijk van smaak. Ik ben vooral fan van de Keemun.

Van welke zwarte thee gaat jou hartje sneller kloppen?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *